Raymond Shepherd

0

Geallieerde Gemenebest militair



Militair onderdeel

Afbeeldingen

0

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Raymond Shepherd

Raymond Shepherd maakte deel uit van de bemanning aan boord van de Handley Page Halifax JB803 met herkenningsletters KN-G. Halifax JB803 steeg op 30 april 1943 om 23:53 Engelse tijd op van RAF Elvington in Yorkshire voor een... Lees meer

Raymond Shepherd maakte deel uit van de bemanning aan boord van de Handley Page Halifax JB803 met herkenningsletters KN-G.

Halifax JB803 steeg op 30 april 1943 om 23:53 Engelse tijd op van RAF Elvington in Yorkshire voor een bombardementsmissie naar het Duitse Essen.

De route voor die nacht leidde de bommenwerper over Egmond aan Zee ons land binnen. Ergens boven Noord-Holland werd de bommenwerper onderschept door een Duitse nachtjager die bestuurd werd door Heinze Vinke. Op een hoogte van 6300 meter zette Vinke de aanval in.

De bommenwerper werd fataal getroffen en was gedwongen een daling in te zetten, dit zorgde ervoor dat zij uiteindelijk in het luchtruim kwamen boven Muiden en Muiderberg.

Volgens ooggetuigen heeft het toestel enkele minuten rondgecirkeld om de bemanning een kans te geven om met hun parachute uit het toestel te springen. Dit deden 5 van de 7 bemanningsleden.

De piloot en de staartschutter bleven aan boord.

Op een gegeven moment werd een noodlanding in gezet, dit ging echter vreselijk mis.

De dalingshoek was te groot en het toestel boorde zijn landingsgestel in de zachte grond van de polder tussen Muiden en Muiderberg. Het sloeg over de kop en vloog in brand.

De 2 bemanningsleden aan boord moeten op slag dood geweest zijn.

De overige 5 bemanningsleden hadden ook geen geluk. Zij landde met hun parachute in het Ijsselmeer en verdronken allen. Raymond Shepherd behoorde ook tot de verdronken bemanningsleden en werd begraven in Muiden.

Sluiten
Bron: http://www.halifaxmonumentmuiden.nl/

Geplaatst door David van Coolwijk op 31 oktober 2018

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

MUIDEN GENERAL CEMETERY

Ligging: Row E. Grave 81.

Categorieën

Monument

Naam:
Muiden, Halifax monument

Plaats:
Gooise Meren

Menu