Kenneth Albert Strauch

Strauch Kenneth Albert by Ge Ka

Geallieerde Gemenebest militairBijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Uit het leven van: Kenneth Albert Strauch (Reg. nr.: 1134016 )

Kenneth Albert Strauch, geboren in 1922 (GB) zoon van Albert Ernest en Florence Strauch, woonachtig in Brentwood, Essex. (GB).Bombardier Kenneth Strauch raakte dodelijk gewond toen een V-2 raket terecht kwam in de buurt van het konvooi waarin hij... Lees meer

Kenneth Albert Strauch, geboren in 1922 (GB) zoon van Albert Ernest en Florence Strauch, woonachtig in Brentwood, Essex. (GB).

Bombardier Kenneth Strauch raakte dodelijk gewond toen een V-2 raket terecht kwam in de buurt van het konvooi waarin hij meereisde. Dit gebeurde op donderdag 15 maart 1945 in de buurt van Duinkerke (FR). De oorlog in Nederland was zo goed als voorbij. En toch waren er nog steeds oorlogsslachtoffers te betreuren. Waarom dan? Het “beleg van Duinkerken” begon 25 september 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog en duurde tot het einde van de oorlog 9 mei 1945. Daar waren o.a. eenheden van de 2e Canadian Infantry Division in het bolwerk van Duinkerken aanwezig en ook Kenneth was daar naar toe. De geallieerden bleven daar de haven omsingelen. Dat duurde ongeveer acht maanden. Daar heeft Kenneth zijn leven gegeven.

Research: G. Kobes (Doss.nr: MG-54 /14.4.1.24)

Sluiten
Bron: https://wikimiddenbrabant.nl/Strauch,_Kenneth_Albert

Geplaatst door Gemma van de Klundert- Bertens op 14 september 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Categorieën

Nationaal archief

Bekijk
Menu