Derk Jan Kuiperij

1906-1940

0

Oorlogsslachtoffer

Is 33 jaar geworden

Geboren op 11-10-1906 in Varsseveld 

Overleden op 07-07-1940 in Terborg 



Militair onderdeel

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Het overlijden van mijn grootvader

Mijn grootvader was D.J. Kuiperij uit Terborg, geboren te Varsseveld. Ik heb hem nooit gekend omdat hij als krijgsgevangene in juni 1940 terugkeerde uit Neu Brandenburg en op 7 juli 1940 overleed als gevolg van opgedaan trauma en een infectie. De... Lees meer

Mijn grootvader was D.J. Kuiperij uit Terborg, geboren te Varsseveld. Ik heb hem nooit gekend omdat hij als krijgsgevangene in juni 1940 terugkeerde uit Neu Brandenburg en op 7 juli 1940 overleed als gevolg van opgedaan trauma en een infectie. De precieze doodsoorzaak weten we helaas niet. Wel heeft hij veel correspondentie uit die tijd verstuurd en gelukkig heeft mijn grootmoeder alles bewaard gedurende al die jaren.

In deze correspondentie schreef hij over ene Jan Kraan die zijn vrouw verloor terwijl hij gelegerd was met mijn grootvader in de buurt van Dordrecht, bij Kop van het Land. Jan Kraan heeft ook een brief naar zijn kameraden gestuurd toen hij op verlof was, verstuurd op 7 april 1940 vanuit Ulft. Ik weet niet hoe deze brief in bezit van mijn grootmoeder gekomen is maar feit is dat deze brief tussen alle andere brieven zat. Ook schrijft mijn grootvader twee andere keren over Jan Kraan en over hoe naar hij het vindt wat hem overkomen is. Ook hebben we een foto die vanuit Utrecht verstuurd is toen zijn groep in quarantaine zat vanwege nekkramp.

Sluiten
Bron: Kleinzoon Marcel Veenink

Geplaatst door Coördinator Archief Oorlogsgravenstichting op 28 juli 2019

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Militair Ereveld Grebbeberg


Vak/rij/nummer 1443
231BF581-1E8A-4289-9DA4-C53127CC430C.jpeg

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen
Menu