Nicolaas Martinus Arnoldina Maria Verschuuren

-1944

Verschuuren-Fam-12-10-1944-Bidpr-Foto-Nico.jpg

Slachtoffer van de oorlog

Overleden op 12-10-1944 in Venray 


Afbeeldingen

0

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Bombardement van Venray

Op donderdag 12 oktober 1944 vond het grote bombardement van Venray plaats. Overloon en Venray waren nog in Duitse handen en op die dag begon “Operatie Aintree”, die ten doel had de bevrijding van Venray en Overloon te realiseren. ’s Morgens om... Lees meer

Op donderdag 12 oktober 1944 vond het grote bombardement van Venray plaats. Overloon en Venray waren nog in Duitse handen en op die dag begon “Operatie Aintree”, die ten doel had de bevrijding van Venray en Overloon te realiseren. ’s Morgens om negen uur stegen 65 km ten noorden van Parijs 26 Marauders, Amerikaanse bommenwerpers, op om Venray te bombarderen. Doel was de vernietiging van het wegennet en de Duitse troepenconcentraties om zo een tegenaanval op het front in Overloon te voorkomen. ’s Morgens om negen uur was er in de Sint Petrus Bandenkerk nog een uitvaartdienst voor negen slachtoffers van het granaatvuur in de voorafgaande dagen. De kerkgangers waren net thuis, toen de bommenwerpers om 11.21 uur het centrum van Venray bereikten. In totaal vielen binnen een kwartier 464 brisantbommen van 225 pond op het centrum van Venray. Veel huizen in het centrum werden verwoest en er vielen 32 burgerslachtoffers.
Het huis van de familie Verschuuren, op de hoek Oude Oostrumseweg en de huidige Juliansingel kreeg een voltreffer en werd volledig verwoest. De moeder en de drie kinderen zaten in de kelder en vonden daar de dood. Moeder Agnes Verschuuren-Bekkers was 36 jaar, Nico was 12 jaar, Tiny 10 jaar en Mayke was 1 jaar. Vader Teng Verschuuren was niet thuis. Verder kwam ook de dienstbode om het leven.
Hun graf ligt tegenwoordig op de Algemene begraafplaats Boschhuizen op Vak-O1.
Hun namen staan vermeld op het Venrayse oorlogsmonument in het park langs de Grote Kerk. Zijn roepnaam was Nico en hij was geboren op 29-11-1931 in Venray.

Sluiten
Bron: GAV en eigen onderzoek

Geplaatst door ewaldssjeng op 01 december 2022

Bidprentje Moeder en 3 kinderen

Dit is de tekst van het bidprentje.

Bron: Eigen archief

Geplaatst door ewaldssjeng op 01 december 2022

Verschuuren Fam 12 10 1944 Bidpr Tekst

Bidprentje Moeder en 3 kinderen

Foto van hun bidprentje.

Bron: Eigen archief

Geplaatst door ewaldssjeng op 01 december 2022

Verschuuren Fam 12 10 1944 Bidpr Foto

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een verhaal of document toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Categorieën

Monument

Naam:
Venray, oorlogsmonument

Plaats:
Venray

Venray, oorlogsmonument
Menu