Augusta Christina Wansink-Keizer

1907-1944

Portretfoto A.C. Wansink-Keizer, foto familie.jpg

Slachtoffer van de oorlog

Is 37 jaar geworden

Geboren op 06-10-1907 in Ambt-Almelo 

Overleden op 06-10-1944 in Hengelo (Ov) 


Afbeeldingen

Annonce A.C. Wansink-Keizer.jpg

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Bombardement 1944 Hengelo

Augusta Cristina Wansink-Keizer, geboren op 6 oktober 1907, was een van de vele slachtoffers tijdens het bombardement op 6 oktober 1944. Zij vierde op dat moment haar 37 ste verjaardag. Ze was moeder van zes kinderen. Zij woonde aan de Wolter te... Lees meer

Augusta Cristina Wansink-Keizer, geboren op 6 oktober 1907, was een van de vele slachtoffers tijdens het bombardement op 6 oktober 1944. Zij vierde op dat moment haar 37 ste verjaardag. Ze was moeder van zes kinderen.

Zij woonde aan de Wolter te Catestraat, waar later Dansschool Bake stond. Uit verhalen van haar dochter Gerry heeft Augusta, toen de bommen vielen, zichzelf over haar twee kleinste kinderen geworpen om ze te beschermen. Zwaar gewond is zij naar het oude belastingkantoor gebracht waar alle gewonden werden verzameld. Helaas is zij daar overleden. Hun achter buurmeisje Mia van 6 jaar die op dat moment aanwezig was voor de verjaardag is ook overleden. Beide liggen begraven op het kerkhof aan de Oldenzaalsestraat te Hengelo.

Volgens haar kinderen was Augusta een hele lieve vrouw, die alles over had voor haar kinderen. Ze trouwde op haar 20e en kort hierna kreeg zij haar eerste kind. Ze hield rekening met iedereen. Gerry gaf als voorbeeld dat, wanneer ze een koekje of snoepje at, dit werd verdeeld in 6 stukjes, zodat alle kinderen een stukje van haar koekje kregen. Dit zegt veel over haar karakter.

Sluiten
Bron: Ellen Wagter, dochter van Gerry Wagter-Wansink, kleindochter van Augusta

Geplaatst door Ellen Wagter op 21 oktober 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen
Menu