Henricus Hubertus Antonius Doensen

1913-1945

Portretfoto Henri Doensen, foto familie.jpg

Oorlogsslachtoffer

Is 31 jaar geworden

Geboren op 03-05-1913 in Nederweert 

Overleden op 24-01-1945 in Krefeld, Stadtkreis Krefeld 



Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Henri Doensen, opgepakt bij een razzia

Henri Doensen was aannemer en getrouwd met Anneke van Gog. Ze woonden samen met hun 6 kinderen in een door Henri zelf gebouwd huis in Nederweert-Eind (Limburg). Het huis lag dicht bij de Noordervaart (kanaal) waar eind 1944 nog hevig werd... Lees meer

Henri Doensen was aannemer en getrouwd met Anneke van Gog. Ze woonden samen met hun 6 kinderen in een door Henri zelf gebouwd huis in Nederweert-Eind (Limburg). Het huis lag dicht bij de Noordervaart (kanaal) waar eind 1944 nog hevig werd gevochten. Het met zoveel liefde gebouwde huis werd dan ook zwaar beschadigd. In september 1944 waren veel dorpjes/steden in de buurt al bevrijd, maar o.a. Nederweert-Eind, Baexem en Ospel waren nog steeds door de Duitsers bezet.

Op 8 oktober 1944 werd er nog een laatste razzia gehouden en zijn er honderden mannen uit de regio meegenomen naar Duitsland. Hierbij was ook Henri Doensen. Hij zat met enkele andere mannen verscholen in de kelder van zijn eigen huis toen de Duitsers binnenvielen. Een niet te bevatten gebeurtenis, op de verjaardag van zijn toen zwangere vrouw (van hun 7e kind). Dit laatste kind, een dochter, heeft haar vader helaas nooit leren kennen. De mannen moesten lopend vanuit Nederweert-Eind naar Blerick en van daaruit zijn ze met de veewagons vervoerd naar Krefeld in Duitsland. Hier is Henri ziek geworden. De barak waar hij lag werd getroffen bij een bombardement. Henri was op slag dood. Hij is helaas, net als vele andere mannen uit Nederweert-Eind, niet meer teruggekeerd naar huis.

Sluiten
Bron: Dochter Henriette Doensen, het zevende kind

Geplaatst door Coördinator Archief Oorlogsgravenstichting op 03 mei 2023

Echtpaar Doensen van Gog foto familie

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Monument

Naam:
Nederweert-Eind, 'Sporen die bleven'

Plaats:
Nederweert

Nederweert-Eind, 'Sporen die bleven'

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk
Menu