Menu

Arie van Driel

1905 - 1945

Oorlogsslachtoffer

Is 39 jaar geworden

Geboren op 22-06-1905 in Werkendam

Overleden op 30-04-1945 in Utrecht, Fort De Bilt


Afbeeldingen

Website onderhoud

Zoals u wellicht heeft gemerkt, is onze website veranderd.

Deze is opnieuw gemaakt op een ander CMS platform en daar komen altijd wat problemen uit naar voren. Daar wordt nu hard aan gewerkt en verwachten deze op korte termijn te hebben opgelost.

Zo zijn nog niet alle bijdrages zijn teruggeplaatst, dit gebeurt in etappes, met name ’s nachts. Mist u nog een bijdrage, dan kunt u dit doorgeven, wij zullen u dan informeren wanneer deze is teruggeplaatst.

Het bestellen van bloemen, gaan we ook nog vereenvoudigen. Mocht het bestellen van een bloemlegging niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Arie van Driel Bron: D. Korevaar

Bron: Branbantse Gesneuvelden

Geplaatst door Stichting WO2 Sporen JvZ op 06 januari 2019

Bureau Inlichtingen (BI)

Arie van Driel was van oktober 1944 tot 18 maart 1945 koerier t.b.v. van het Bureau Inlichtingen (BI) Hij was lid van de inlichtingen- en spionagegroep "Albrecht".Bij Koninklijk Besluit van 30 augustus 1948, No. 8, in het register van Ridders... Lees meer
Arie van Driel was van oktober 1944 tot 18 maart 1945 koerier t.b.v. van het Bureau Inlichtingen (BI) Hij was lid van de inlichtingen- en spionagegroep "Albrecht".Bij Koninklijk Besluit van 30 augustus 1948, No. 8, in het register van Ridders der 4e klasse der Militaire Willems-Orde ingeschreven wegens: "Het zich in de strijd onderscheiden hebben door uitstekende daden van moed, beleid en trouw door het maken van meer dan 50 crossings in de periode oktober 1944 tot en met 18 maart 1945 in opdracht van het Bureau Inlichtingen van de Nederlandse Regering langs een ongeveer 18 km. lange waterweg om een geheime verbinding tot stand te brengen tussen bezet en bevrijd Nederland over de Biesbosch en de Merwede.Van Driel roeide tussen tal van uiterst waakzame vijandelijke posten en patrouillerende boten. Bij deze tochten bracht hij een groot aantal rapporten, berichten en personen, welke voor de Geallieerde oorlogvoering en de Nederlandse Regering van bijzonder belang waren naar bevrijd gebied.Tevens door in omgekeerde richting te zorgen voor het overbrengen van agenten, instructies, radiomateriaal en geneesmiddelen, tot hij in de nacht van 18 op 19 maart 1945 bij een overtocht door een vijandelijke patrouilleboot werd ontdekt, en aangezien hij de door hem vervoerde personen niet wilde verlaten werd hij gevangen genomen en gefusilleerd op 30 april 1945 te Fort de Bilt bij Utrecht. Sluiten
Bron: De Militaire Willems-Orde Sijthoff Pers ISBN 90-70682-01-X

Geplaatst door Stichting WO2 Sporen JvZ op 18 september 2017

A. van Driel

Geplaatst door Coördinator Archief Oorlogsgravenstichting op 12 februari 2015

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Monument

Naam:
Utrecht, monument in Fort De Bilt

Plaats:
Utrecht

Nationaal archief

Bekijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief