August Henri Louis Elink Sterk

1914-1940

0

Oorlogsslachtoffer

Is 25 jaar geworden

Geboren op 12-08-1914 in Den Haag 

Overleden op 12-05-1940 in Delft 



Militair onderdeel

Afbeeldingen

0
0
0
0

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Ter herinnering aan A.H.L. Elink Sterk

In mijn bezit zijn twee foto’s van A.H.L. Elink Sterk, een portret en een foto uit zijn mobilisatietijd. Hij was een neef van mijn moeder en sneuvelde op 11 mei 1940 in de buurt van Delft. Tevens is zijn overlijdensbericht, dat zijn ouders, zussen... Lees meer

In mijn bezit zijn twee foto’s van A.H.L. Elink Sterk, een portret en een foto uit zijn mobilisatietijd. Hij was een neef van mijn moeder en sneuvelde op 11 mei 1940 in de buurt van Delft. Tevens is zijn overlijdensbericht, dat zijn ouders, zussen en verloofde aan familie en vrienden hebben rondgestuurd, in mijn bezit.

De originelen heb ik beloofd aan het streekmuseum Kennemerland in Beverwijk. Ook heb ik daar de postume onderscheiding met bijbehorend, officieel document en de laatste briefkaart die hij aan zijn ouders schreef, aan geschonken. Het portret dat ik op de site geplaatst heb, is het portret dat de familie na zijn overlijden als aandenken gaf.

Zijn moeder was een zus van mijn grootvader. Ik weet dat hij de oudste was van drie kinderen. Hij had twee jongere zussen. Beide zussen zijn kinderloos gestorven. De jongste zus was van de leeftijd van mijn moeder en zelf nooit getrouwd. Ze kwam en logeerde heel vaak bij ons en is een jaar of wat geleden op hoge leeftijd overleden. Ik was haar executeur en vond na haar dood een brief van hem waaruit ik opmaakte dat hij tot de mobilisatie in Beverwijk woonde. Zo kwam ik er achter dat daar een straat naar hem genoemd was. Tevens maakte ik uit gevonden papieren op dat zijn jongste zus contactpersoon was voor de oorlogsgravenstichting.

Van zijn familie is verder niemand meer in leven. Ook de naam Elink Sterk is nu uitgestorven omdat hij de laatste mannelijke nakomeling met die naam was.

Sluiten
Bron: Familiearchief

Geplaatst door K.C. Thedinga-Merkens op 11 juni 2019

Over Sergeant der Grenadiers August Henri Louis Elink Sterk.

Bron: Vereniging 18 juni.

Geplaatst door Jurriaan Wouters op 02 december 2018

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Monument

Naam:
Delft, monument op begraafplaats 'Jaffa'

Plaats:
Delft

Delft, monument op begraafplaats 'Jaffa'

Nationaal archief

Bekijk
Menu