Bernardus Gerardus Johannes Genemans

1919-1945

Bernardus Gerardus Johannes Genemans

Oorlogsslachtoffer

Is 25 jaar geworden

Geboren op 15-05-1919 in Amsterdam 

Overleden op 12-02-1945 in Haarlem Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Bidprentje Bernardus Genemans

Bron: Dit bidprentje heb ik gevonden bij het opruimen van mijn ouderlijk huis. Mijn opa en oma woonden in Amsterdam en zullen de familie waarschijnlijk gekend hebben.

Geplaatst door Mariette Wijnhoven op 23 maart 2024

Bernardus Gerardus Johannes Genemans

Ben Genemans woonde tijdens de oorlog bij zijn ouders in de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Na van de mulo te zijn gekomen, werkte hij eerst als reiziger in toiletartikelen en als kapper in de heren- en dameskapsalon van zijn vader. Eind 1942 begon... Lees meer

Ben Genemans woonde tijdens de oorlog bij zijn ouders in de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Na van de mulo te zijn gekomen, werkte hij eerst als reiziger in toiletartikelen en als kapper in de heren- en dameskapsalon van zijn vader. Eind 1942 begon hij in een werkplaats aan de Kloveniersburgwal met de fabricage van poppenkoppen. Hier bood hij een aantal onderduikers de mogelijkheid illegaal bij hem te werken.

Later werd hij, via KP'er C.F. Suasso de Lima de Prado, lid van een knokploeg in Amsterdam. Op 23 januari 1945 werd Genemans - zes weken eerder in ondertrouw gegaan -tijdens het uitvoeren van een KP-opdracht gearresteerd en naar het Huis van Bewaring aan de Weteringschans gebracht. Op 12 februari 1945 werd hij in het kader van een represaille in Haarlem gefusilleerd.

Sluiten
Bron: 4meihaarlem.nl

Geplaatst door BB Spruit op 15 mei 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een verhaal of document toe

Log in om een bijdrage toe te voegen
Menu