Gerhardina Paulina Güntenspergen-van Beurden

1916-1943

10 Dien van Beurden

Oorlogsslachtoffer

Is 27 jaar geworden

Geboren op 21-02-1916 in Djokjakarta 

Overleden op 20-05-1943 in Koepang 


Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Dien Güntenspergen-van Beurden

Geraldina Paulina, roepnaam Dien, werd geboren op 21 februari 1915 te Jogjakarta, als dochter van KNIL-sergeant-verpleger Kees van Beurden en Ria Müller (zie: Cornelius Gerardus van Beurden). Op 1 mei 1934 trouwde ze met de KNIL-militair Joop... Lees meer

Geraldina Paulina, roepnaam Dien, werd geboren op 21 februari 1915 te Jogjakarta, als dochter van KNIL-sergeant-verpleger Kees van Beurden en Ria Müller (zie: Cornelius Gerardus van Beurden).

Op 1 mei 1934 trouwde ze met de KNIL-militair Joop Güntenspergen. Ze kregen vier kinderen. Joop was eerst gelegerd op Java, maar werd overgeplaatst naar Timor Koepang. Dien kon vóór de Japanse bezetting al met de kinderen terug naar Java, maar ze vond dat haar plaats naast haar man was.

Op Timor moest de zwangere Dien tijdens bombardementen schuilkelder in en uit, en daar werd haar kind te vroeg geboren. Ondanks Diens verzwakte toestand en met een pasgeboren baby moest het gezin vluchten. Ze leefden enige tijd als Timorezen in een kampong. Daar stierf Dien op 20 mei 1943 op 27-jarige leeftijd. Ze werd begraven in de kampong. Na de oorlog is ze herbegraven op een erebegraafplaats en later nogmaals op erebegraafplaats Kembang Kuning in Soerabaja.

Sluiten
Bron: Bron: memoires van zuster An van Beurden

Geplaatst door randy op 11 mei 2024

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Categorieën

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk
Menu