Menu

Wouter den Hertog

1896 - 1944

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 48 jaar geworden

Geboren op 27-01-1896 in Oudshoorn

Overleden op 14-09-1944 in GoudaWebsite onderhoud

Onze website en de database erachter zijn recent helemaal vernieuwd.

Wij werken op dit moment hard om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo zijn nog niet alle bijdrages gekoppeld aan de persoonskaarten. Mocht u nog iets missen, dat kunnen wij u ervan verzekeren dat er hard wordt gewerkt om dit te herstellen.

Ook de bestelprocedure van de bloemen is vereenvoudigd. Mocht het bestellen van een bloemlegging toch niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Wouter den Hertog

GEVALLEN ILLEGALE STRIJDERS IN LEIDEN EN OMSTREKEN W. DEN HERTOG Azn., was geboren 27 Januari 1898, Hij was eigenaar Electrotechnisch Bureau, exploitant Radiocentrale, beheerder Luxor-bioscoop, districtsleider Rij radiodistri-butie, lid... Lees meer
GEVALLEN ILLEGALE STRIJDERS IN LEIDEN EN OMSTREKEN W. DEN HERTOG Azn., was geboren 27 Januari 1898, Hij was eigenaar Electrotechnisch Bureau, exploitant Radiocentrale, beheerder Luxor-bioscoop, districtsleider Rij radiodistri-butie, lid gemeenteraad, voorzitter Maatschappij tot Nut van t’ Algemeen-departement Alphen a.d. Rijn, voorzitter Volksonderwijs-afdeeling Alphen a.d. Rijn, voorzitter Liberale Staatspartij afd. Alphen Rijn. Zaterdagavond 19 Augustus werd hij door S.D. weggehaald en na een verhoor te Gouda op 14 September 1944 door de Duitschers ‘s avonds 9 uur op den openbaren weg doodgeschoten. Sluiten
Bron: http://www.oudleiden.nl/pdf1/1946_08.pdf

Geplaatst door M. Rodenburg op 18 april 2018

Familiegraf Wouter den Hertog

Op de Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn ligt een graf van een verzetsstrijder uit de Tweede Wereldoorlog. Het betreft het graf van Wouter den Hertog, Wouter werd op 14 september 1944 in Gouda gefusilleerd.
Bron: https://www.tracesofwar.nl/sights/14853/Nederlands-Oorlogsgraf-Alphen-aan-den-Rijn.htm

Geplaatst door M. Rodenburg op 18 april 2018

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Categorieën

Nationaal archief

Bekijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief