Menu

Johann Hermann Heijen

1917 - 1945

Oorlogsslachtoffer

Is 27 jaar geworden

Geboren op 28-06-1917 in Emmen

Overleden op 08-03-1945 in Apeldoorn, Woeste HoeveWebsite onderhoud

Onze website en de database erachter zijn recent helemaal vernieuwd.

Wij werken op dit moment hard om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo zijn nog niet alle bijdrages gekoppeld aan de persoonskaarten. Mocht u nog iets missen, dat kunnen wij u ervan verzekeren dat er hard wordt gewerkt om dit te herstellen.

Ook de bestelprocedure van de bloemen is vereenvoudigd. Mocht het bestellen van een bloemlegging toch niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

J.H. Heijen

Johann Heijen wordt geboren op 28 juni 1917 in Emmen. Als luitenant-vlieger neemt hij op 10 mei 1940 vanaf Soesterberg deel aan de luchtgevechten tegen de Duitsers. Op een gegeven moment komt Johann met zijn boordschutter, sergeant C.J. Nijveldt,... Lees meer

Johann Heijen wordt geboren op 28 juni 1917 in Emmen. Als luitenant-vlieger neemt hij op 10 mei 1940 vanaf Soesterberg deel aan de luchtgevechten tegen de Duitsers. Op een gegeven moment komt Johann met zijn boordschutter, sergeant C.J. Nijveldt, zonder munitie naar Ockenburg, waar hun toestel op de grond wordt gebombardeerd. Na de capitulatie komt Johann Heijen in het verzet terecht. Hij is o.a. oprichter van de KP (Knokploeg) in Bussum. Na de (mislukte) slag om Arnhem zijn veel geallieerde militairen in bezet gebied achtergebleven. Het verzet probeert twee keer een grote groep ven deze militairen naar bevrijd gebied te krijgen over de Rijn. De eerste keer, codenaam Pegasus, is een succes. De tweede poging, codenaam Pegasus II, mislukt volledig. Johann is er ook bij, hij zou naar bevrijd gebied gaan met belangrijke berichten. Hij valt net als vele anderen in handen van de Duitsers op 18 november 1944. N.a.v. de aanslag op Rauter werd hij op 08 maart 1945 geëxecuteerd nabij de Woeste Hoeve. Op 21 juni 1945 werd Johann Heijnen met militaire eer herbegraven op de Oude RK begraafplaats van Bussum.

De foto is gemaakt in 1937/1938 als Adspirant Reserve Officier Vlieger.

Sluiten
Bron: Collectie Nederlands Instituut voor Militaire Historie

Geplaatst door jghk op 06 maart 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Monument

Naam:
Beekbergen, 'De Woeste Hoeve'

Plaats:
Apeldoorn

Nationaal archief

Bekijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief