Menu

Francis Duncan Jacobsz

1905 - 1945

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 39 jaar geworden

Geboren op 22-08-1905 in Pasoeroean

Overleden op 02-01-1945 in Kuie, ThailandMilitair onderdeel

Website onderhoud

Onze website en de database erachter zijn recent helemaal vernieuwd.

Wij werken op dit moment hard om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo zijn nog niet alle bijdrages gekoppeld aan de persoonskaarten. Mocht u nog iets missen, dat kunnen wij u ervan verzekeren dat er hard wordt gewerkt om dit te herstellen.

Ook de bestelprocedure van de bloemen is vereenvoudigd. Mocht het bestellen van een bloemlegging toch niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Een bloemetje ter nagedachtenis aan Francis Duncan Jacobsz

Een bloemetje ter nagedachtenis aan Francis Duncan Jacobsz
Bron: jacques Z. Brijl

Geplaatst door mike van venrooij op 11 augustus 2017

Duncan Francis Jacobsz , vader van negen kinderen

In vorige levensbeschrijving van Duncan Francis Jacobsz is abusievelijk vermeld dat hij vijf kinderen had. Dit moet herroepen worden. Hij was twee keer gehuwd en had uit zijn eerste huwelijk vier kinderen, namelijk Angelique, James, Roswita en... Lees meer

In vorige levensbeschrijving van Duncan Francis Jacobsz is abusievelijk vermeld dat hij vijf kinderen had.

Dit moet herroepen worden. Hij was twee keer gehuwd en had uit zijn eerste huwelijk vier kinderen, namelijk Angelique, James, Roswita en Roelof. Uit zijn tweede huwelijk had hij vijf kinderen, namelijk Francis Duncan, Sylvia Magdalena , Irene Beatrice, Egmond Wladimir en Macella. Uit de bescreven levensbeschrijving werd Sylvia magdalena genoemd als zijn oudste dochter en dit is niet waar.

Zijn Oudste dochter was Angelique. De opsteller van de levensbeschrijving van Duncan Francis Jacobsz betreurt deze fout.

Ook moet vermeld worden dat niet alleen de kinderen uit zijn tweede huwelijk hem herdenken , maar ook de kinderen uit zijn eerste huwelijk, voor zover zij nog in leven zijn, gedenken hem nog op respectvolle wijze.

Hij was hun vader.

Sluiten

Geplaatst door Sylvia Magdalena Jacobsz op 10 augustus 2017

mobilisatie oorlogskruis

Het mobilisatie oorlogskruis dat aan Francis Duncan Jacobsz toegekend is
Bron: jacques Z. Brijl

Geplaatst door mike van venrooij op 11 juli 2017

Pa Francis Duncan

Hij was laborant bij de firma Colibri in Soerabaja, waar hij belast en verantwoordelijk was voor de productie en kwaliteit-controle van het product ,,Berken Haarwater'' Hij was gehuwd met Everine Juliana Rommers en zij hadden vijf kinderen en zij... Lees meer
Hij was laborant bij de firma Colibri in Soerabaja, waar hij belast en verantwoordelijk was voor de productie en kwaliteit-controle van het product ,,Berken Haarwater'' Hij was gehuwd met Everine Juliana Rommers en zij hadden vijf kinderen en zij woonden in een groot huis in Sepandjang bij Soerabaja. Zijn grote hobby was de jacht op krokodillen en het maken van lange tochten op de motorfiets. Bij het uitoefenen van deze hobby's werd hij altijd vergezeld door zijn vrouw. Bij het uitbreken van de Tweede Wereld Oorlog werd hij opgeroepen voor het vervullen van de militaire dienstplicht. en werd hij ingedeeld bij de Landstorm. Na de capitulatie van het KNIL werd hij krijgsgevangen genomen en via kampen in Surabaya en Madura, naar Thailand/Siam gevoerd alwaar hij als dwangarbeider te werk werd gesteld aan de Birma-Siam spoorweg. Ontbering en tropische ziekten sloopten zijn lichaam en op 2 januari 1945 overleed hij. Hij ligt begraven op het Ereveld te Kanchanaburi , in het graf met nummer 3, A, 30 , in Thailand. Sluiten
Bron: Van zijn oudste dochter die haar vader nog zeer intens heeft gekend en in bezit is van gegevens over zijn kamp leven.

Geplaatst door Sylvia Magdalena Jacobsz op 15 mei 2017

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Kanchanaburi War Cemetery


Vak/rij/nummer 3 A 30

Monument

Naam:
Kanchanaburi, Kruis op Ereveld Kanchanaburi

Plaats:
Kanchanaburi

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief