Menu

Johannes Klingen

1884 - 1944

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 59 jaar geworden

Geboren op 05-10-1884 in Gouda

Overleden op 24-09-1944 in AlemWebsite onderhoud

Onze website en de database erachter zijn recent helemaal vernieuwd.

Wij werken op dit moment hard om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo zijn nog niet alle bijdrages gekoppeld aan de persoonskaarten. Mocht u nog iets missen, dat kunnen wij u ervan verzekeren dat er hard wordt gewerkt om dit te herstellen.

Ook de bestelprocedure van de bloemen is vereenvoudigd. Mocht het bestellen van een bloemlegging toch niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Boek over de familie Klingen

Annette Oudejans schreef een boek over de verzetsactiviteiten van de familie Klingen. Dit kostte het leven van vader, twee zoons en een dochter. Lees meer via onderstaande link:
Bron: https://ilibrariana.files.wordpress.com/2012/01/klingen1.pdf

Geplaatst door M. Rodenburg op 29 juni 2018

Het oorlogsverhaal van Jan Klingen Sr.

Op de rooms-katholieke begraafplaats in Zaltbommel is een herdenkingsplaquette onthuld bij de ingang aan de Virieusingel. Hierop staan onder meer verhalen van vier slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog die op de begraafplaats in Zaltbommel... Lees meer
Op de rooms-katholieke begraafplaats in Zaltbommel is een herdenkingsplaquette onthuld bij de ingang aan de Virieusingel. Hierop staan onder meer verhalen van vier slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog die op de begraafplaats in Zaltbommel begraven liggen.Er is aandacht voor het Joodse meisje Mietje (Mary) Wolff. Zij werd in juli 1944 doodgeschoten door Duitse soldaten bij een razzia in hotel Gottschalk in Zaltbommel. Mary was doopleerlinge. ,,Ze wilde katholiek worden. Daarom ligt ze op deze rooms-katholieke begraafplaats”, zegt Piet de Lange, één van de initiatiefnemers van de plaquette.De andere slachtoffers op de plaquette zijn Jan en Tilly Klingen en Louis Boelen. Het drietal werd op 24 september 1944 bij de dijk in Alem door de Duitsers om het leven gebracht. Twee Duitse militairen deden zich voor als gestrande Engelse parachutisten. Toen de drie hen wilden helpen, werden ze gearresteerd, gevangengezet in het gemeentehuis van Rossum en een dag later vermoord.De plaquette is op 24 september 2016 onthuld door kleindochter Helianthe van Louis Boelen en kleinzoon Jan van opa Jan en tante Tilly Klingen. ,,De plaquette is een mooi initiatief”, zegt Klingen (67) uit Bunnik. ,,Het gaat niet zozeer om onze familie. Iedereen moet weten dat dit de verschrikkingen kunnen zijn van een oorlog. Oorlog is nog steeds dichtbij. Zet je televisie maar aan. Het is belangrijk om de verhalen aan onze kinderen door te geven.” Sluiten
Bron: http://www.katholiekbommelerwaard.nl/?p=info&ids=monument

Geplaatst door Coördinator Archief Oorlogsgravenstichting op 24 september 2016

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Monument

Naam:
Waalre, Provinciaal Gedenkteken 'De Brabantse Soldaat'

Plaats:
Waalre

Nationaal archief

Bekijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief