Menu

Anton Beiten

1923 - 1945

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 21 jaar geworden

Geboren op 27-08-1923 in Tjepoe, NOI

Overleden op 12-03-1945 in RotterdamWebsite onderhoud

Zoals u wellicht heeft gemerkt, is onze website veranderd.

Deze is opnieuw gemaakt op een ander CMS platform en daar komen altijd wat problemen uit naar voren. Daar wordt nu hard aan gewerkt en verwachten deze op korte termijn te hebben opgelost.

Zo zijn nog niet alle bijdrages zijn teruggeplaatst, dit gebeurt in etappes, met name ’s nachts. Mist u nog een bijdrage, dan kunt u dit doorgeven, wij zullen u dan informeren wanneer deze is teruggeplaatst.

Het bestellen van bloemen, gaan we ook nog vereenvoudigen. Mocht het bestellen van een bloemlegging niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Overlijdensbericht

Tom Beiten
Bron: Nieuwe Haagsche courant 11-05-1945

Geplaatst door Wulfert Hop op 08 augustus 2020

De dood van Tom Beiten

Anton Beiten (roepnaam Tom , geboren 27 augustus 1923 in Tjepoe, overleden 12 maart 1945 in Rotterdam) was de enige zoon uit het huwelijk van Anton Beiten sr. en Adriana Wilhelmina Hendrica Peterse. Anton had een zus die met een Guggenheim... Lees meer
Anton Beiten (roepnaam Tom , geboren 27 augustus 1923 in Tjepoe, overleden 12 maart 1945 in Rotterdam) was de enige zoon uit het huwelijk van Anton Beiten sr. en Adriana Wilhelmina Hendrica Peterse. Anton had een zus die met een Guggenheim trouwde. Zie gezinsfoto Beiten-Peterse.Kort nadat Anton zijn opleiding tot scheepswerktuigkundige aan de Dagschool voor Machinisten te ‘s Gravenhage “met goeden uitslag” heeft afgelegd (31 augustus 1944) werd hij op 12 maart 1945 op de Pleinweg in Rotterdam gefusilleerd. Een verzetskrantje uit maart 1945 geeft een beschrijving hoe 40 mannen als represaille voor een gepleegde overval op de SD werden geëxecuteerd.Zijn moeder, die in 1980 overleed , “praatte altijd over hem en hield hem daarmee in leven”, zoals Simon Carmiggelt het verwoordde in zijn Kronkel “Bijzetting”. Zijn gedachtenis zij tot zegening. Sluiten
Bron: Neef: C.L.A. Peterse

Geplaatst door Coördinator Archief Oorlogsgravenstichting op 06 mei 2017

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Monument

Naam:
Rotterdam, 'De Vallende Ruiter'

Plaats:
Rotterdam

Nationaal archief

Bekijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief