Adriana Frederika van Leuven

1917-1949

IMG 20211013 0001 3

Oorlogsslachtoffer

Is 32 jaar geworden

Geboren op 16-08-1917 in Tandjong Pandan 

Overleden op 10-10-1949 in Padang 



Militair onderdeel

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Slachtoffers van het Vrouwenkorps KNIL (VK-KNIL)

Citaat uit het boek van Drs. S. Kruyswijk-van Thiel: "Bekend is dat twee VK-sters zijn overleden in Indië: J.M.H. de Rooy, geboren te Arnhem, overleden 13.07.1949 te Djakarta en A. F. van Leuven, geboren te Tandjong Pandan overleden 10.10.1949.... Lees meer

Citaat uit het boek van Drs. S. Kruyswijk-van Thiel: "Bekend is dat twee VK-sters zijn overleden in Indië: J.M.H. de Rooy, geboren te Arnhem, overleden 13.07.1949 te Djakarta en A. F. van Leuven, geboren te Tandjong Pandan overleden 10.10.1949. Met Addie van Leuven woonde ik in het detachement Padang (SWK). Addie van Leuven was een vrolijk en aardig Indisch meisje.
"Op een bepaald uur van de dag (iedereen was aan het werk) kwam ik haar toevallig tegen op de binnengalerij van ons huis. Ze liep een beetje zwaaiend in een ochtendjas rond. Addie, wat is er met jou aan de hand, vroeg ik. 'Ik heb griep', zei ze. 'Hoe lang heb je dat al?' Drie dagen', antwoordde ze met een soort ondertoon, dat ze wel vond dat het lang duurde. Ze was zelf apothekeres. Ik vond het er niet goed uit zien en waarschuwde 's middags tijdens de maaltijd, waarbij Addie niet aanwezig was, de detachementscommandante, louter afgaand op mijn gevoel van ongerustheid over hoe ik Addie had gezien. Die avond werd zij opgenomen in het Militair Hospitaal en bij bloedonderzoek bleek zij malaria tropica te hebben. Men had bij het eerste onderzoek vergeten bloed te prikken. Een week later was zij overleden."

Sluiten
Bron: Boek: Vrouwenkorps van het voormalig Koninklijk Nederlands-Indisch Leger 1943-1950 - Drs. S. Kruyswijk-van Thiel

Geplaatst door dirkvanduijn83@gmail.com op 14 februari 2023

VK KNIL Kruyswijk van Thiel

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Nederlands Ereveld Leuwigajah


Vak/rij/nummer IV121
leuven.van.a.f.2005.jpg

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk
Menu