Menu

Jacob Leverpoll

1887 - 1943

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 55 jaar geworden

Geboren op 01-12-1887 in Borculo

Overleden op 26-02-1943 in Auschwitz


Website onderhoud

Zoals u wellicht heeft gemerkt, is onze website veranderd.

Deze is opnieuw gemaakt op een ander CMS platform en daar komen altijd wat problemen uit naar voren. Daar wordt nu hard aan gewerkt en verwachten deze op korte termijn te hebben opgelost.

Zo zijn nog niet alle bijdrages zijn teruggeplaatst, dit gebeurt in etappes, met name ’s nachts. Mist u nog een bijdrage, dan kunt u dit doorgeven, wij zullen u dan informeren wanneer deze is teruggeplaatst.

Het bestellen van bloemen, gaan we ook nog vereenvoudigen. Mocht het bestellen van een bloemlegging niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Over Jacob Leverpoll.

Jacob Leverpoll woonde ten tijde van zijn deportatie op Adelheidstraat 119 te Den Haag (Bezuidenhout). Samen met zijn vrouw en zoon gedeporteerd en op dezelfde dag vermoord te Auschwitz op 26 februari 1943.Beroep: Manufacturist.Jacob Leverpoll... Lees meer
Jacob Leverpoll woonde ten tijde van zijn deportatie op Adelheidstraat 119 te Den Haag (Bezuidenhout). Samen met zijn vrouw en zoon gedeporteerd en op dezelfde dag vermoord te Auschwitz op 26 februari 1943.Beroep: Manufacturist.Jacob Leverpoll was de middelste van de drie zonen van van Eduard Leverpoll en Jannetje van Hamberg. Meijer Leverpoll en Hendrina Levij waren zijn grootouders. Meijer Leverpoll [ca 1815 Miender-zie (Polen - 1890 Borculo) en Hendrina Levij [ca 1816 Goor - 1894 Borculo]. Naast zijn broers Meijer en Izaäk heeft hij nog een broer gehad: Samuel. Dit jongetje is maar een half jaar oud geworden. Hij trouwde op 29 dec. 1922 te Veghel met Edie Wolf. Samen kregen ze 2 kinderen. Zoon Eduard en dochter Rosa. Edie en Eduard zijn ook op 26 februari vermoord te Auschwitz. Hun dochter Rosa [1925] overleefde de oorlog (zie bij Gezin). Broer Meyer [1877] overleed in 1942 te Zutphen; Izaäk [1889] werd in Sobibor omgebracht.Bron : http://www.nljewgen.org/golde/sprincie/1711.htmVan een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam. Zij zijn in het monument als 'overlevend' aangeduid en hun naam is niet vermeld.Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 11080) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Sluiten
Bron: Via vereniging 18 juni vanuit Joods Monument.nl

Geplaatst door Jurriaan Wouters op 04 april 2018

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief