Menu

René Belloni

1918 - 1942

Oorlogsslachtoffer

Is 24 jaar geworden

Geboren op 17-01-1918 in Weltevreden

Overleden op 03-03-1942 in KalidjatiMilitair onderdeel

Onderscheiding
BL.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

De eenheid Belloni, de bemanning van de Glenn Martin, bommenrichter Canno, soldaat luchtschutter Maaskamp en boordtelegrafist Van Dijk en Belloni zijn nooit teruggekomen.

Op vrijdag 1 maart 1942 verrasten Japanse eenheden de bewoners van Kalidjati, gelegen ten noorden van Bandoeng. Daar werd de vliegbasis door bommenwerpers onder vuur genomen en ingenomen. Bij de naburige militaire vliegbasis Andir was deze laatste... Lees meer

Op vrijdag 1 maart 1942 verrasten Japanse eenheden de bewoners van Kalidjati, gelegen ten noorden van Bandoeng. Daar werd de vliegbasis door bommenwerpers onder vuur genomen en ingenomen. Bij de naburige militaire vliegbasis Andir was deze laatste Japanse verovering onbekend. Ze waren in de veronderstelling dat het wel veilig zou zijn daar te landen. René Belloni en de overige leden van de bemanning van de Glenn Martin kregen de opdracht om op 3 maart een verkenningsvlucht boven het vliegveld Kalidjati uit te voeren en zo mogelijk te landen en bagage op te halen. Ze voerden hun opdracht uit en landden op Kalidjati. Van de eenheid Belloni, de bemanning van de Glenn Martin, bommenrichter Canno, soldaat luchtschutter Maaskamp en boordtelegrafist Van Dijk en Belloni is daarna nooit meer iets vernomen.
Het uitgebrande wrak van het vliegtuig werd veel later teruggevonden bij de bosrand langs het vliegveld. De lichamen van de bemanning zijn nimmer gevonden.

Sluiten
Bron: Boek De zon in zijn ogen; Auteur Renée Belloni

Geplaatst door Renée Belloni op 31 juli 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Nederlands Ereveld Ancol


Vak/rij/nummer I 40:41

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief