Wilhelmus Johannes Leonardus Maria Martens

1968-1993

0

Oorlogsslachtoffer

Is 25 jaar geworden

Geboren op 20-03-1968 in Helmond 

Overleden op 10-10-1993 in Nabij Pakrac, Kroatië 




Afbeeldingen

0
0

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

W.J.L.M. Martens

Geplaatst door Coördinator Archief Oorlogsgravenstichting op 19 juli 2014

1405773581

Arthur kool kazerne

Ik heb met willo mogen samen werken hij was mijn sergeant op de arthur kool kazerne en we zijn samen op oefening geweest in bielefeld en padeborn nog samen in de laro gereden..fijne sergeant ..R.I.P. willo

Geplaatst door Erwin Esb Ketzener op 06 november 2018

Sergeant 1 Willo Martens maakte sinds 24 mei 1993 deel uit van een bataljon, dat gelegerd was in Duravar in Kroatië. Hij was een zeer ervaren zendamateur en in dienst kon hij van deze hobby bij de verbindingsdienst zijn beroep maken. Als... Lees meer
Sergeant 1 Willo Martens maakte sinds 24 mei 1993 deel uit van een bataljon, dat gelegerd was in Duravar in Kroatië. Hij was een zeer ervaren zendamateur en in dienst kon hij van deze hobby bij de verbindingsdienst zijn beroep maken. Als specialist telecommunicatie had hij een spilfunctie, want verbindingen waren belangrijk in de chaotische situatie van de burgeroorlog.

Op 10 oktober 1993 om 12.45 uur reed hij vanuit het hoofdkwartier Sector West in een terreinwagen in de richting van Pakrac, samen met twee collega’s: majoor F.L. van Baal en sergeant J.H. Weerensteijn. Ze gingen een antenne-opstelling bekijken. Martens zat achterin, het was geen bijzondere of gevaarlijke onderneming.

Om 17.15 werd een controlepost gewaarschuwd dat er een explosie was geweest. Een reddingspatrouille in een jeep trof een halve kilometer verder een uitgeputte en gewonde majoor van Baal. Hij kon niet meer uitbrengen dan één dode, één gewonde en ikzelf. De patrouille reed verder, gegidst door iemand van de plaatselijke bevolking. Opeens waarschuwde deze voor mijnen en liep terug. Een deel van de patrouille ging lopend verder, voor de langzaam rijdende jeep uit. Uiteindelijk zagen ze een afgerukt portier op de grond liggen. Even later hoorde ze een zwakke stem van een gewonde. Er werd voor hem een ambulance opgeroepen. Twee man van de reddingspatrouille liepen behoedzaam naar de resten van de terreinwagen om het lichaam van Willo Martens te bergen.

Een opruimingsploeg vond in de directe omgeving nog zeven mijnen. Ze bleken er al twee jaar te liggen….

Willo Martens ligt begraven op het ereveld Loenen, vak A, nr. 839

Sluiten
Bron: Bron: Nederlandse Oorlogsgravenstichting

Geplaatst door Stichting WO2 Sporen JvZ op 03 februari 2014

Wilhelmus Johannes Leonardus Maria Martens staat ook op:

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Nationaal Ereveld Loenen


Vak/rij/nummer A839
W.J.L.M.Martens.JPG

Monument

Naam:
Loenen, Ereveld Loenen

Plaats:
Apeldoorn

Loenen, Ereveld Loenen

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk
Menu