Franciscus Petrus Maria Geenen

1922-1945

0

Slachtoffer van de oorlog

Is 22 jaar geworden

Geboren op 07-09-1922 in Den Haag 

Overleden op 03-03-1945 in Den Haag 


Laatste adres
Adelheidstraat 235

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Ter nagedachtenis van Franciscus Petrus Maria Geenen. Slachtoffer van het 3 maart 1945 bombardement Bezuidenhout Den Haag.

Jacobus (Koos), procuratiehouder bij de Rotterdamsche Bank, is getrouwd op 7 september 1921 met Eleonora Cornelia (Leonie) Geenen van der Togt. Zij krijgen zeven kinderen, vijf zonen en twee dochters. Zoon Rob was ondergedoken nadat hij eerder in... Lees meer

Jacobus (Koos), procuratiehouder bij de Rotterdamsche Bank, is getrouwd op 7 september 1921 met Eleonora Cornelia (Leonie) Geenen van der Togt. Zij krijgen zeven kinderen, vijf zonen en twee dochters. Zoon Rob was ondergedoken nadat hij eerder in Scheveningen (Oranjehotel) en PDL (kamp) Amersfoort had verbleven. De twee jongste zonen o.a. Koos jr. waren ondergebracht bij boerenfamilies elders in het land. De dochters Tilly en Mado en zoon Hans woonden nog thuis. Broer Frank die, na zijn afstuderen in Leiden studeerde aan de Belastingacademie Rotterdam, was die dag toevallig thuis langsgekomen. De ouders hadden eerder met het gezin afgesproken dat zij bij een luchtalarm naar het oude VUC-terrein aan de Schenkkade zouden gaan.

Op die bewuste 3 maart 1945 is zoon Hans naar verluid onder de trap thuisgebleven, terwijl de ouders, beide dochters en Frank volgens afspraak naar het VUC-terrein zijn gegaan waar een voltreffer hen het leven heeft gekost. De lichamen van Koos en Leonie worden gevonden en overgebracht naar het openluchtzwembad te Voorburg. Het echtpaar wordt aldaar - aan de hand van een hen getoond persoonsbewijs en de hen beschreven lijfsieraden - geïdentificeerd door zwager en broer Franciscus Abraham Wilhelmus (Frans) van der Togt (https://nl.wikipedia.org/wiki/Frans_van_der_Togt) en zijn dochter Petronella Francisca Mathilda (Ella) van der Togt.

De beide lichamen zijn overgebracht naar de Algemene Begraafplaats te Voorburg om vervolgens te zijn begraven op het R.K. Kerkhof "In Loco Pascuae" Stoeplaan te Wassenaar. Van Franciscus Petrus Maria 22 jaar oud, Mathilde Francisca Maria 17 jaar oud en Magdalena Leonie Maria 14 jaar oud is officieel nooit meer iets gevonden, ze zijn mogelijk terecht gekomen in het verzamelgraf op de Algemene begraafplaats Den Haag, Bezuidenhout monument B/R6/30 graf. Hier is een groot aantal onbekende en bekende slachtoffers begraven. De drie kinderen worden door hun neef Jacobus Eppo Maria Geenen uiteindelijk op 22 mei 1946 bij de gemeente Den Haag als overleden aangemeld.

Note: Op het VUC-terrein is een onbekende vrouw (slachtoffer 039 7-3) gevonden die totaal was verbrijzeld. Dit slachtoffer is op 20 maart 1945 in verzamelkist 477, samen met drie andere slachtoffers, begraven in het verzamelgraf op de Algemene begraafplaats Den Haag, Bezuidenhout monument B/R6/30 graf.”

https://oorlogsgravenstichting.nl/persoon/219352/jacobus-joannes-maria-geenen

https://oorlogsgravenstichting.nl/persoon/229045/eleonora-cornelia-geenen-van-der-togt

https://oorlogsgravenstichting.nl/persoon/219355/mathilda-francisca-maria-geenen-geenen

https://oorlogsgravenstichting.nl/persoon/219356/magdalena-leonie-maria-geenen

HGA, Archief 1165 01 inventaris 152 EN OF 153 LBD 1945 Kaartsysteem bombardement 3 maart, Slachtofferkaart 000 (ongenummerd)

NL-HaHGA_0335-01_1669_2316.46

Echtpaar Geenen en dochters.

Dit slachtoffer is opgenomen in het 3 maart 1945 Bezuidenhout bombardement register door Stichting WO2 Sporen komende uit het onderzoek naar Haagse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.

Heeft u meer informatie over dit slachtoffer of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Stichting WO2 Sporen.

https://www.wo2sporen.eu/oorlogsgravenstichting

Info@wo2sporen.eu

Sluiten
Bron: Haags Gemeente Archief en Familie Geenen

Geplaatst door Stichting WO2 Sporen RK op 27 januari 2020

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen
Menu