George Eduard van Galen

1897-1945

0

Oorlogsslachtoffer

Is 48 jaar geworden

Geboren op 20-02-1897 in Batavia 

Overleden op 29-05-1945 in Palembang 



Militair onderdeel

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

George Eduard van Galen, of Eddy, groeide op in een gezin van 7 kinderen. Hij verloor zijn moeder op jonge leeftijd en werd voornamelijk opgevoed door haar zuster, tante Wies. Hij was 20 jaar oud toen hij Eunice Alice de Ceuninck van Capelle per... Lees meer
George Eduard van Galen, of Eddy, groeide op in een gezin van 7 kinderen. Hij verloor zijn moeder op jonge leeftijd en werd voornamelijk opgevoed door haar zuster, tante Wies.

Hij was 20 jaar oud toen hij Eunice Alice de Ceuninck van Capelle per brief ten huwelijk vroeg, niettegenstaande het feit dat zij dagelijks in hetzelfde kantoor als hij werkte. Sterker nog, hoewel de brief aan haar gericht was, verzocht hij haar haar antwoord aan hun beider chef te geven, "daar hij reeds van alles op de hoogte" was. Ze accepteerde zijn aanzoek en uiteindelijk kregen ze 4 dochters, in Batavia, Bandoeng en Tjandoer.

Na het faillissement van zijn eigen zaak (een handel in motoren) werd hij administrateur en amanuensis op de KWIII-school in Batavia. Toen de oorlogsdreiging acuut werd, verhuisde het gezin begin 1942 naar Bandoeng, om dichter bij de familie van zijn vrouw te zijn.

Na zijn mobilisatie werd Eddy op 8 maart 1942 door de Japanners krijgsgevangen gemaakt. Hij bezweek in het kamp in Palembang aan de gevolgen van gastro-enteritis en beri-beri op 29 mei 1945, op de leeftijd van 48 jaar. Zijn vrouw en kinderen zijn in 1950 naar Nederland gekomen.

Sluiten
Bron: Eddy van Galen was mijn grootvader; de informatie die ik hier deel komt van mijn moeder, zijn jongste dochter.

Geplaatst door gamiila op 21 december 2014

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Nederlands Ereveld Pandu


Vak/rij/nummer IV858
galen.van.g.e.2005.jpg

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk
Menu