Pelgrimsreizen

Op dit moment is er nog veel onduidelijk rondom de nog steeds geldende coronamaatregelen in Indonesië en Thailand. Als gevolg hiervan zijn er op dit moment nog steeds geen pelgrimsreizen mogelijk. De treinreizen naar Duitsland en Salzburg kunnen wel gewoon geboekt worden.

Pelgrimsreizen Indonesië en Thailand

De Oorlogsgravenstichting biedt sinds 1969 nabestaanden van oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen in het Verre Oosten de mogelijkheid om samen en onder deskundige begeleiding het graf van hun geliefde te bezoeken. Voor deze groep organiseert de Oorlogsgravenstichting jaarlijks groepsreizen naar Indonesië en Thailand.

Voor deelnemers aan deze door de Oorlogsgravenstichting georganiseerde groepsreizen geldt de volgende subsidieregeling: nabestaanden in de eerste lijn van oorlogsslachtoffers op een van de te bezoeken erevelden, komen in aanmerking voor de subsidie van het vfonds. Nabestaanden in de tweede lijn komen in aanmerking voor subsidie verstrekt door de Oorlogsgravenstichting.

Subsidie
Onze pelgrimsreizen worden mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Fonds voor vrede, vrijheid en veteranenzorg.

Reizen naar Duitsland en Salzburg

Familieleden van in Duitse gevangenschap omgekomen gedeporteerde Nederlandse burgers kunnen één maal per jaar een bezoek te brengen aan het graf of gedenkplaats van hun familieleden bezoeken in Duitsland of ereveld Salzburg in Oostenrijk. In Salzburg bevindt zich een herdenkingsmonument, ter nagedachtenis aan de in het concentratiekamp Mauthausen omgekomen Nederlanders. De voorwaarden voor deze regeling zijn vastgelegd in de tussen Nederland en de Bondsrepubliek Duitsland gesloten Oorlogsgravenovereenkomst.

Lees verder

Duitslandreis
Menu